konfirmasjon

July 06, 2020

HAR DU EN SØNN SOM SKAL KONFIRMERES? 

Tenker du på hvordan dressen kan brukes i flere år når sønnen din er i en vekst alder?

Du er ikke alene. Dette er ett problem alle foreldre møter med sønnene sine i en vekst alder. Konfirmasjon er kanskje første gangen en sønn skal ha på seg dress og samtidig må du som mor være kostnadseffektiv med å kjøpe en rimelig dress som kan bruke neste år og året etter det. Her får du våre tips med tanke på hva du skal tenke på når du er hos skredderen og skal sende dressen til tilpasning.

 

TIPS #1:

Kjøp jakken en størrelse større. Det som avgjør størrelsen til en jakke er skulderbredden. Dette er en del av dressen som ikke kan endres på ved senere tidspunkt fordi det er både tidskrevende og veldig dyrt. Da er det mye billigere å kjøpe en ny jakke. Derfor skal du kjøp en størrelse større.

 

TIPS #2:

Nå som du har fått en jakke som har litt rom i skuldrene så vil du forkorte ermene (i noen tilfeller forlenge også) slik at man kan se ca. 1 cm av skjorten når sønnen din står rett med armene nede. Men her kommer trikset: «Be skredderen å legge igjen ca 5 cm av stoffet i ermene slik at du kan forlenge den neste år.» Mer enn 5 cm anbefaler vi ikke da jakkeermene vil bli krøllete på innsiden på grunn av for mye ekstra stoff. 

 

TIPS #3:

Buksen! Her er det mye bekymringer siden gutter vokser mye i beina i denne alderen. Tilpass dressen etter din sønns smak når det gjelder lengde og stramheten av buksen. De foretrekker kort og slim bukse. «Det moderne looken». Heldigvis så kan du be skredderen å legge igjen ekstra stoff ved opplegg og inn-sying av beina. Be skredderen å legge igjen ca. 2 cm i bredden av beina og 5-8 cm i lengden av beina. 

Når det gjelder linningen (rundt livet) så kan du legge igjen ekstra stoff opp til 10cm så her er det bare å vokse. 

 

Kostnaden for slike arbeid blir ca en tusenlapp (pluss og minus) og ved bruk av tusen kroner neste år så har du samme dressen i riktig størrelse. Dette kan du gjøre i 3-5 år (avhengig av hvor mye sønnen din vokser), men dette blir den mest kostnadseffektive måten å kjøpe en dress for gutter i denne alderen.